feb22

Pap, wat doe jij nou eigenlijk voor werk?

Pap, wat doe jij nou eigenlijk voor werk?

"Pap, wat doe jij nou eigenlijk voor werk?" vroeg een van mijn kinderen me onlangs. Mijn antwoord: "Organisaties beter én goedkoper met hun klanten laten omgaan." Een antwoord waarvan ik dacht dat het duidelijkheid zou scheppen. Echter, het stelde haar niet tevreden. Ze vroeg: "Maar wat doe je dan precies, pap?”

feb07

Met Lef Grip op Jeugdzorg in uw Gemeente

Met Lef Grip op Jeugdzorg in uw Gemeente

Van Eijck & Partners is specialist in het sociaal domein. We weten dus alles van de Jeugdwet, de problemen bij de uitvoering én de financiële uitdagingen voor gemeentes.

Goed nieuws: wij hebben de kennis en ervaring in huis om de problemen aan te pakken.

Wordt er in uw gemeente ook te veel geld uitgegeven aan jeugdzorg? Wij helpen u de kosten in de hand te houden. Bekijk de animatie of neem direct contact met ons op. 

feb16

Methode-inflatie

Methode-inflatie

Inkoop of verwerving is een relatief jong vakgebied, dat nog volop in ontwikkeling is. Een belangrijk instrument uit de gereedschapskist is de beslissingsmatrix. Dit bestaat uit een matrix waarin de opties of scenario’s voor een probleem of een keuze staan afgezet tegen verschillende al dan niet gewogen criteria. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor elke adviseur om met zijn klant tot een keuze van oplossingen te komen, of in het geval van een inkoopproject om te komen tot een keuze voor een aanbieder. Voorheen waren er – anders dan verschillende aanbiedingen opvragen en vergelijken – maar betrekkelijk weinig methodes om producten of diensten te verwerven.

feb06

Hoe krijgen we jeugdhulp betaalbaar?

Hoe krijgen we jeugdhulp betaalbaar?

Hoe lang is de jeugdhulp in de huidige vorm nog te betalen? Is het stelsel nog houdbaar zolang er geld onnodig wegvloeit naar kostbare trajecten voor het afsluiten van contracten, complexe administraties met allerlei protocollen, onduidelijke ketenprocessen in de bedrijfsvoering en helaas ook listige aandeelhouders? De tijd tikt door en de afgelopen jaren zijn de kosten alleen maar gestegen. Willen gemeenten hun begroting op orde krijgen en houden, dan is een ombuiging noodzakelijk. De vraag is: hoe? Collega Nathalie Doran en ik leggen in dit blog onze ietwat eigenzinnige aanpak uit.

<<  1 [2

Colofon